Zašto trenirati s osobnim trenerom u teretani?

Kao i sve ostale industrije tako i fitness industrija raste, sve je više različitih pa čak i kontradiktornih informacija o treningu, prehrani i svim ostalim detaljima koje idu uz to područje. Bez obzira da li ste početnik ili ste već duže vremena u treningu, angažirati osobnog trenera može vam svakako biti od pomoći. Prije svega trener treba biti osoba za koju smatrate da bi odgovarala baš vama a svakako da treba imati završeno osposobljavanje za kreiranje i vođenje sigurnih i učinkovitih programa vježbanja. Kako ti privatni trener može biti od koristi?

 

  1. Trening je prilagođen vašim osobnim potrebama.

Bilo da se želite osjećati bolje, izgubiti 2-3 kilograma, malo se rekreirati I utegnuti ili pak dobiti na mišićnoj masi i razviti svoju snagu ili je pak riječ o oporavku nakon bolesti ili ozljede odnosno stanja gdje su se vaše tjelesne sposobnosti drastično smanjile

 

  1. Trener će vam pomoći definirati ciljeve kao i korigirati nerealna očekivanja

Trener će vam pomoći definirati ciljeve, eventualno korigirati očekivanja koja često nisu realna i mnogi bi htjeli promijeniti svoj izgled i navike nabrzinu. To tako ne ide, i trener je tu da vas na temelju svog iskustva s velikim brojem klijenata dobro pripremi na ono što možete očekivati i u kojem vremenskom period te da vas drži na pravom putu da te ciljeve i ostvarite

 

  1. Maksimalno iskorišten sat

Osobni trener je tu da vas usmjeri i pokaže vam kako na najbolji način iskoristiti taj zlatni standard treniranja u teretani a to je 1 sat.

Od samog zagrijavanja, do postepenog ulaska u složene vježbe, kako ih kombinirati s onim jednozglobnim tj izolacijskim vježbama. Koliko odmarati između serija a koliko između vježbi. Kako se istezati te koliko istezanje treba trajati. Trener je tu za vas da vas usmjeri i poduči kako maksimalno iskoristiti sat treninga bez praznog hoda, bez puno nepotrebnog pričanja tokom treninga, prošetavanja itd. Dakle trening će dobiti jednu strukturu i smisao

 

  1. Osjećaj se dobro na treningu

Trener, onaj koji ima dovoljno iskustva, osoba je kroz čije ruke je prošlo puno različitih ljudi, onih otvorenih i pričljivih do onih sramežljivih i povučenih kojima nije baš tako lako otići u teretanu, skinuti se u kratku odjeću i trenirati. Trener vas razumije, on je profesionalac koji se nagledao različitih nezgodnih situacija u teretani s klijentima i pritom ostao ozbiljan i profesionalan. Možda ste zaboravili vodu, tenisice, ispadne vam uteg, puknu vam hlaće dok radite čučnjeve, bez brige, trener je osoba koja kojoj je to posve normalno i nagledala se niz takvih situacija.

 

  1. Trener će vas usmjeravati na dobre navike

Pauze između serija i vježbi bit će konstruktivno iskorištene. Dok se vaši mišići pripremaju za sljedeću seriju, trener će komentirati vaše izvođenje vježbe, u pauzi vam dati pokoji savjet, ispraviti vas na što pripaziti u sljedećoj seriji. Moguće je naravno prokomentirati prehranu kao i ostale životne navike, od unosa tekućine, do pripremanja obroka i savjeta iz kuhinje. Trener je, ako ste izabrali onog pravog, spartanac koji živi po načelima i etici zdravog života  i prehrane i vrijedno je poslušati savjete oko pripreme hrane, organizacije te kako su mali koraci zapravo bitni koraci u samom programu i procesu. Dođite pješke na trening ako niste predaleko.

 

  1. Privatnost

Teretana je privatna i sami ste u teretani s trenerom. Neće biti nekakvih neugodnih pogleda, odmjeravanja, čekanja u redu za sprave tako da cijela teretana je vaša a trener brine o tempu treninga a nakon završene vježbe nova vježba i pozicija za rad već su spremni tako da nema praznog hoda između vježbi. Sat je maksimalno iskorišten. Parking je osiguran.

Vidimo se na treningu:)