U posljednjih nekoliko godina često se spominje termin "online trening" ili "online coaching

Vjerovatno ste imali prilike čuti za takav način treninga a puno Vas se pita kako to zapravo funkcionira, da li je učinkovito te što su prednosti a što nedostaci online treninga te ono najvažnije kako osobno baziram online suradnju sa klijentima, što nudim i koji su uvjeti.

Vjerovatno ste imali prilike čuti za takav način treninga a puno Vas se pita kako to zapravo funkcionira, da li je učinkovito te što su prednosti a što nedostaci online treninga te ono najvažnije kako osobno baziram online suradnju sa klijentima, što nudim i koji su uvjeti.

 

 

ŠTO JE ONLINE TRENING?

Online trening je oblik suradnje  sa klijentom na daljinu, a svrha je  edukacija sa područja fitnesa i zdrave prehrane, kako bi osoba lakše postigla svoje fitnes ciljeve bez izravnog kontakta sa trenerom te kasnije bila samostalna u ostvarenju vlastitih fitness ciljeva.

Vježbači početnici, a često i oni iskusniji gube se u moru informacija i dezinformacija na internetu, raznim forumima i društvenim mrežama.

Svoje znanje i dugogodišnje iskustvo pretočim u dizajnirani program treninga i prehrane koji prilagodim svakom klijentu individualno.

Želje i ciljevi mogu biti različiti, a najčešće su; dobitak mišićne mase, mišićna definicija, povećavanje snage tj jakosti, redukcija tjelesne mase, gubitak potkožnog masnog tkiva, poboljšanje sportskih preformansi, bolji zdravstveni status i tjelesna transformacija.

 

ŠTO SU PREDNOSTI, A ŠTO NEDOSTACI?online-3

Prednosti ovog oblika suradnje sa trenerom su mnogobrojne:

Nudim puno više informacija kroz komunikaciju sa klijentom putem društevnih mreža (Facebook, Viber, Whatsapp, E-mail..) za razliku od privatnih treninga  1 na 1 gdje s klijentom treniram uživo i razmjena informacija traje tih 1 sat na treningu.

  • Klijentima sam dostupan 24/7
  • Online trening idealan je za sve one koji iz nekog razloga nisu u mogućnosti  trenirati sa mnom uživo 1 na 1
  • Želite trenirati a nemate teretanu u blizini? U tom slučaju možete trenirati i kod kuće sa opremom ili bez opreme uz program treninga, prehrane i edukaciju upravo putem online treninga.
  • Online trening je puno jeftiniji od privatnih treninga 1 na 1 stoga su idealni za studente i sve one skromnijeg budžeta.

Pravilno izvođenje vježbi kontroliram tako što mi klijenti redovno javljaju update sa snimkama izvođenja vježbi na temelju kojih ih ispravim i uputim savjete za eventualne korekcije.

Ovo ne predstavlja problem kod vježbača sa iskustvom no za sve početnike šaljem videozapise pojedinih vježbi u kojima je detaljno objašnjeno pavilno izvođenje pojedine vježbe.

KAKO FUNKCIONIRA SURADNJA S KLIJENTOM?

Nakon dogovorene suradnje zajedno s klijentom analiziram situaciju, postavimo ciljeve te klijent ispunjava detaljni upitnik s informacijama koje su mi potrebne za izradu programa.

Neke od traženih informacija u upitniku su visina i tjelesna masa, fotografija koja daje uvid u fizičko stanje,

raspored obaveza i prosječan tijek dana, prehrambene navike, zdravstveni status, informacije o alergiji ili intoleranciji na pojedinu namirnicu i sl.

Na temelju navedenih informacija zajedno zaključimo cilj te unutar 24 sata šaljem program treninga i prehrane tj početne smjernice nakon kojih dalje komuniciramo i redovito 

radimo rezime postignutog i po potrebi program evoluira dalje shodno napretku. Klijent mi svaka 2 tjedna šalje rezime tj update sa slikama, mjerama i općenitim dojmom 

U redovitim javljanjima tražim usporedbe slika, usporedbe mjera ključnih dijelova tijela.

Trening je moguće odrađivati u teretani, fitness centru, dvoranama sa utezima i grijama ali također program mogu prilagoditi da trenirate kod kuće bez dodatne opreme.

Klijentima odgovaram u najkraćem mogućem roku a za sve savjete i nedoumice dostupan sam 24/7

Sve informacije su strogo povjerljive i diskretne.

online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomislav Gustin, instruktor individualnog fitnesa

 

KONTAKTIRAJTE ME