Fitness recept – Kolač od trešanja
15/06/2019
Tomislav i Nikola – Transformacija za 5 mjeseci
17/07/2019
Show all

Tomislav i Bane – Transformacija za 14 tjedana

Transformacija s Branimirom započela je prije 14 tjedana (2.4.2019.). Kontaktirao me u želji da poboljša svoje zdravlje i izgled,

izgubi na potkožnom masnom tkivu i dobije na mišićnoj masi ili drugim riječima da popravi svoju tjelesnu kompoziciju koja je ključna jer nije

važno koliko kilograma je u pitanju već je važan omjer mišićne mase i potkožnog masnog tkiva koje čine te kilograme tj ukupnu tjelesnu masu.

Ono što je Branimiru bio najveći problem su neredoviti obroci a posljedicom toga usporen bazalni metabolizam koji rezultira nakupljanjem masnog tkiva na središnjem dijelu tijela.

Plan je bio da podignemo bazalni metabolizam kroz težinski trening s utezima i balansiranom prehranom u kojoj unosi više kalorija nego prije ali kroz progresivni trening i mišićnu aktivaciju 

ta količina kalorija postaje novi bazalni metabolizam što znači da njegovi mišići trebaju više energije za rad i održavanje. 

Poenta u izgradnji metabolizma je da se tijelo na nove okolnosti kojima je tek izloženo (veći kalorijski unos, težinski trening kroz osnovne vježbe) adaptira te da to postane novo normalno stanje za tijelo.

Opseg struka je pao s 89 na 73 cm, opseg ramena je ostao nepromjenjen a snaga na treningu je porasla što je znak da je riječ o gubitku masnog tkiva bez gubitka mišićne mase.

Branimir ima jedan cheat obrok tjedno, količina hrane (kalorija koju jede) ide uzlaznom putanjom i najvažnije od svega, lakše obavlja svakodnevne obaveze i posao te uživa u procesu.

Više transformacija možete pogledati ovdje

KONTAKTIRAJ ME