Što je online trening i kako funkcionira?
24/06/2015
TOMISLAV GUSTIN I TINA: TRANSFORMACIJA NAKON PORODA!
24/06/2015
Show all

MITOVI O GUBLJENJU POTKOZNOG MASNOG TKIVA!

izolacijskim vježbama za trbuh ne uklanjate masno tkivo s područja trbuha, već jačate i učvršćujete trbušne mišiće koji su ispod sala. Salo se uklanja kombinacijom pravilnog treninga i pravilno izbalansirane prehrane!

Ako samo trčite s ciljem da smršavite, gubite mišićnu masu i usporavate metabolizam, također to rezultira mlohavim izgledom. Anaerobne vježbe, odnosno težinski trening je ono što treba biti na prvom mjestu!

6 ponavljanja za masu, 12 za definiciju? Glupost!

Vježbajte s optimalnim opterećenjima, šokirajte mišiće, mjenjate opterećenje i opseg ponavljanja, stimulirajte sve vrste mišićnih vlakana. Mišići ne znaju brojati, pobogu, razlika između perioda “mase” i perioda “definicije” je u kuhinji, odnosno u prehrani.

Ne jesti iza 6 sati –  još jedna glupost!! Jesti treba tijekom cijelog dana, važno uvrstiti prave namirnice (nutrijente) u pravo vrijeme.

Gladovanje? Najveća glupost!  Na ovaj način usporavate metabolizam, vratit ćete još više kilograma. Jojo efekt!

Često dobijem pitanja o guzi, bedrima ili donjem dijelu trbuha!

Koja je najbolja vježba za uklanjanje masnog tkiva s unutaranje strane bedara ili sa donjeg dijela trbuha ili trbuha općenito?

Vježbanjem pojedinog mišića se ne gubi masno tkivo nakupljeno na tom području!

Mišić i masno tkivo nisu niti na jedan način povezani. Salo se uklanja, a i nakuplja generalno, a genetika je ta koja određuje gdje će se pojavljivati najviše te sa kojeg dijela tijela će najteže odnosno najlakše odlaziti.

Dakle, zapamtite: Salo se uklanja kombinacijom pravilnog treninga i pravilno izbalansirane prehrane!

Autor:  Tomislav Gustin