5DM39535  - Copy

U posljednjih nekoliko godina u trendu je online trening ili online coaching.

Vjerovatno ste imali prilike čuti za takav način treninga a puno Vas se pita kako to zapravo funkcionira, da li je učinkovito te što su prednosti a što nedostaci online treninga te ono najvažnije kako osobno baziram online suradnju sa klijentima, što nudim i koji su uvjeti.

 

 

ŠTO JE ONLINE TRENING?

Online trening je oblik suradnje  sa klijentom na daljinu, a svrha je  edukacija sa područja fitnesa i zdrave prehrane, kako bi osoba lakše postigla svoje fitnes ciljeve bez izravnog kontakta sa trenerom te kasnije bila samostalna u ostvarenju vlastitih fitness ciljeva.

Vježbači početnici, a često i oni iskusniji gube se u moru informacija i dezinformacija na internetu, raznim forumima i društvenim mrežama.

Svoje znanje i dugogodišnje iskustvo pretočim u dizajnirani program treninga i prehrane koji prilagodim svakom klijentu individualno.

Želje i ciljevi mogu biti različiti, a najčešće su; dobitak mišićne mase, mišićna definicija, redukcija tjelesne mase, gubitak potkožnog masnog tkiva, poboljšanje sportskih mogućnosti te bolje zdravlje i opće stanje organizma te fizička transformacija

ŠTO SU PREDNOSTI, A ŠTO NEDOSTACI?

Prednosti ovog oblika suradnje sa trenerom su mnogobrojne:

Nudim puno više informacija kroz komunikaciju sa klijentom putem društevnih mreža (Facebook, Viber, Whatsapp, E-mail..) za razliku od privatnih treninga  1 na 1 gdje klijent dobije sat treninga a nakon toga komunikacija prestaje.

  • Klijentima sam dostupan 24/7
  • Online trening idealan je za sve one koji nisu u mogućnosti trenirati sa trenerom uživo 1 na 1
  • Želite trenirati a nemate teretanu u blizini? U tom slučaju možete trenirati i kod kuće sa opremom ili bez opreme uz program treninga, prehrane i edukaciju upravo putem online treninga.
  • Online trening je puno jeftiniji od privatnih treninga 1 na 1 stoga su idealni za studente i sve one skromnijeg budžeta.

Nedostatak vidim jedino u tome što trener ne može izravno utjecati i kontrolirati pravilano izvođenje vježbi.

Ovo ne predstavlja problem kod vježbača sa iskustvom no za sve početnike šaljem videozapise pojedinih vježbi u kojima je detaljno objašnjeno pavilno izvođenje pojedine vježbe.

KAKO FUNKCIONIRA SURADNJA S KLIJENTOM?

Nakon dogovorene suradnje zajedno s klijentom analiziram situaciju, postavimo ciljeve, ispravljamo moguće nepravilnosti i ozljede, te klijent ispunjava detaljni upitnik s podacima koji su potrebni za izradu vlastitog programa.

Neke od traženih informacija u upitniku su visina i tjelesna masa, fotografija koja daje uvid u fizičko stanje,

raspored obaveza i prosječan tijek dana, prehrambene navike, zdravstveni status, informacije o alergiji ili intoleranciji na pojedinu namirnicu itd..

Na temelju navedenih informacija zajedno zaključimo cilj te unutar 24 sata šaljem program treninga i prehrane.

Za vrijeme online suradnje koja je bazirana na periodu od 2 mjeseca program treninga i prehrane po potrebi mijenjam a svakih 10 do 15 dana rezimiramo situaciju tako što klijent šalje vlastiti "feedback tj osvrt na dosadašnji period.

Svakih 10-15 dana klijent mi šalje usporedbu prvih i najnovijih fotografija te mjere kritičnih dijelova tijela kao što je struk.

Pomoću tih parametara razradim i korigiram plan za daljni napredak.

Trening je moguće odrađivati u teretani, fitness centru, dvoranama sa utezima i grijama ali također program mogu prilagoditi i za kućne uvjete.

Klijentima odgovaram u najkraćem mogućem roku a za sve savjete i nedoumice dostupan sam 24/7

Sve informacije su strogo povjerljive i diskretne.

Tomislav Gustin, instruktor individualnog fitnesa

 

KONTAKTIRAJTE ME